Skip to main content

Familie – Opvoed – Bedrijvenopstellingen

Inmiddels zijn meer mensen bekend met familie opstellingen. Toen ik ermee begon in 2006 was dat nog helemaal niet zo. Sinds die tijd heb ik vele opleidingen op dit gebied gevolgd en woonde ik talloze opstellingen bij. Dit heeft mijn intuïtie en heldervoelen verder aangescherpt, waardoor dit niet alleen voor mij een belangrijke pijler is geworden in mijn eigen leven, maar ook een onmisbaar instrument in mijn praktijk.

Er spelen vaak onbewuste mechanismes af, die eerst aangekeken moeten worden alvorens wij verder kunnen op ons pad, of voordat we iets echt kunnen veranderen, anders roeien we tegen de stroom in en blijft het ondanks het harde proberen t anders te doen, meer van hetzelfde.

In mijn praktijk werk ik met individuele opstellingen op verschillende wijzen.

 • geboorteopstellingen
  • De manier waarop de zwangerschap van onze moeder en onze eigen geboorte is gegaan zegt veel over hoe we nu in het leven staan. In een opstelling wordt het onbewuste bewust gemaakt en kan de weg vrij komen naar een stromender leven.
 • opvoedopstellingen
  • Hierbij komen de ouders alleen en gaan we kijken wat er onbewust speelt in de dynamiek waardoor opvoeden niet zo makkelijk gaat als we zouden willen. Wie spiegelt het kind en staat iedereen wel op zijn plek? Dit is de opmaat naar een ontspannen en prettig familieleven.
 • gezinsdynamiek opstellingen
  • Hierbij komen de kinderen ook mee. We werken met het beeld dat het jongste kind onbewust maar zeer accuraat laat zien. Zodra dat duidelijk is verlaten de kinderen de ruimte om te gaan spelen en ga ik verder met de ouders. Het is zo mooi om te zien dat kinderen uit zichzelf terugkomen als de sessie met ouders is afgelopen. Elke keer ontroerd dat weer.
 • ziekteopstellingen
  • Hierbij wordt gewerkt in alle rust en de cliënt ligt comfortabel op de behandelbank. Tijdens de opstelling die zo ontstaat kijken en voelen we vooral wat het lichaam van de cliënt ons gedurende deze manier van opstellen vertelt. ‘Het lichaam weet’ komt in deze vorm nog duidelijker naar boven.
 • school/klassen/organisatie opstellingen.
  • Waarom loopt een school een klas of een organisatie niet? Na alles wat men al gebropeerd heeft aan coaches? Vaak zijn er onbewuste patronen die de ‘groep’ in zn greep houden… Met opstellingen kan je dit doorbreken waardoor alles weer meer in de flow gaat.

Opstellingen duren 1,5 tot 2 uur en kunnen deel uitmaken van een behandeltraject, omdat er op een onbewuste laag gewerkt moet worden voordat we verder kunnen of gewoon als eenmalig consult met een specifieke vraagstellingen waar de cliënt op dat moment behoefte aan heeft.