Skip to main content

Methode Kind in Evenwicht

NEI: Neuro-Emotionele Integratie

Bij onbegrepen gedrag cq lichamelijke klachten is het belangrijk om uit te zoeken waar het vandaan komt. Dit kan op een simpele en speelse manier via de methode Kind in Evenwicht (ook zeer geschikt voor volwassenen) is door Carla van Wensen (door)ontwikkeld met een goed protocol aan vragen waardoor er snel tot de kern gekomen kan worden. De methode is gebaseerd op de O-ring test van Neuro-emotionele Integratie (NEI) Het fijne van deze methode is dat er niet veel gepraat hoeft te worden. Het lichaam ‘weet’ en laat dat zien.

De O – ring test is een spiertest. Doormiddel van deze testen antwoord het lichaam waardoor de blokkades in de meridianen (energiebanen) en de bijbehorende organen opgespoord en geheeld kunnen worden. We testen of een spier sterk blijft, wat blijk geeft van een gezonde situatie, of zwak wordt. Het laatste duidt op een blokkade als gevolg van stress, ziekte, emoties, negatieve gedachten, medicatie, verkeerde voeding, spier-wervelproblematiek, niet – geïntegreerde reflexen, verstoringen door vaccinatie, (geboorte) trauma, enzovoort.

Met de test wordt daarna ook uitgemeten hoe de balans in lichaam en geest weer kan gaan herstellen. De methode wordt in combinatie met mijn andere methodieken gebruikt.