Over mij

Ingrid Schouten

De vrouwenlijn waaruit ik voortkom is een zeer intuïtieve, van hen heb ik mijn helderhorend- en heldervoelendheid geërfd. Lange tijd heb ik hier niet naar kunnen/willen luisteren. Ik stond en sta immers graag met beide voeten in de klei en mijn hoofd had veel behoefte aan nadenken, controle en vooral aan ‘zijn’ zoals het ‘heurt’.  Als kind verbaasde ik me erover dat ik ineens opstond om weg te gaan en dat uiteindelijk altijd bleek dat ik dan ook aankwam op de juiste tijd en plek. Mijn lijf ‘wist’.  En dat lijfelijk weten heb ik in de jaren erna ergens geblokkeerd. Mijn vaders lijn was er één van zelfstandig ondernemers, en mijn moederslijn één van leraren. Al met al een interessante mix.

Inmiddels is mijn leven letterlijk een paar keer over de kop gegaan en ik ben juist daardoor weer in harmonie met mijn gevoel gekomen.  Het verlies van dierbaren, langdurige rouw, ziekte en een burn-out maakten dat ik ging zoeken. Ik hervond mijzelf met behulp van een aantal fijne opleidingen, docenten en therapeuten.  Ik lijk inmiddels weer op dat meisje van toen. Mijn ADHD is behoorlijk tot rust gekomen, ik loop als vanzelf weer rechtop, mijn ‘last’ is van mijn rug af gevallen. Ik ga beter met mijn eigen grenzen om. Ik durf te voelen wat er te voelen is. Ik ben zoals ik het zelf voel een betere versie van mezelf geworden. Ik kan mezelf nu dragen, in fijne maar ook in moeilijke tijden. Goed omgaan met tegenslagen. Mijn lijf doet weer exact hetzelfde als toen ik nog jong was: ‘Het wijst me de weg’. Daarom is het lichaam voor mij één van de belangrijkste ingangen bij het werken in mijn praktijk.

Leren heb ik altijd leuk gevonden. Tijdens mijn docentschap ontdekte ik dat ik op leergebied ook het beste uit mijn leerlingen kon halen, door ze hun zelfvertrouwen en hun eigen manier van leren, via hun lichaam, te laten ont-dekken.

In mijn praktijk en leven hanteer ik het principe: ‘Practice what you Preach’. Dat maakt dat ik nog steeds ervaar hoe lastig het soms kan zijn om dat wat je ambieert en anderen meegeeft ook echt in praktijk te brengen. Niets menselijks is mij vreemd. Falen en fouten maken mag, ze helpen ons juist op weg naar onszelf. De haptonomie en opstellingen principes zijn in mijn leven verankerd. Het spiegelen van datgene wat mij overkomt houdt mij scherp. Je zou kunnen zeggen dat ik als ‘Tandarts mijn eigen gebit goed in de gaten hou’. Durven voelen wat er te voelen is brengt veel.

Verder ben ik een enigs-kind (AT) van nog steeds verliefde en zeer vitale ouders van 90 en 84. Moeder van twee, inmiddels volwassen, kinderen (HB en HSP), stiefmoeder en -oma. Daarnaast heb ik een zeer goede relatie met de vader van mijn kinderen en de ex van mijn partner.

Muziek speelt een grote rol in mijn leven. Ik dans al zolang als ik me kan herinneren. Door de dans heb ik me nog dieper met mezelf en anderen leren verbinden en het heeft me door menig moeilijk moment in mijn leven heen geholpen. Water (gevoelens) is een belangrijk element in mijn leven en mijn sporten zoals zeilen, zwemmen en skiën. Zelfs bij keramiek, waar de klei (aarde) juist door het water in mooie vormen gekneed kan worden.

Als je geïnteresseerd bent in wat ik zakelijk gepresteerd heb en welke opleidingen ik (ge)volg(d heb): zie mijn LinkedIn profiel. Het heeft me mede gemaakt tot wie ik vandaag ben, ze hebben het beste uit mezelf gehaald. Alleen had ik dat niet gekund. Zoals mijn haptonomie docent opmerkte: ‘Je kan jezelf niet aan je eigen haren omhoog trekken’

Wil jij ook de betere versie van jezelf worden? Als je open staat voor mijn intuïtieve manier van werken, mijn combineren van datgene wat ik geleerd heb, dan ontvang ik je graag om samen met jou te kijken hoe jij dit voor jezelf (of voor je kind) kunt realiseren.

Steekwoorden die mij beschrijven: ‘Helend’ ‘Verbindend’ ‘Krachtig’ ‘Intuitief’

 

Alle foto’s op deze site zijn door mijzelf gemaakt.