Skip to main content
Reacties

Naar aanleiding van groepstrainingen Rots en Water:

By July 20, 2018May 2nd, 2023No Comments

“Ervaring met twee zoons die de Rots & Water training hebben gedaan

Onze twee jongens van 7 en 9 jaar hebben bij Ingrid de Rots & Water training gedaan. Als we iemand vertellen dat ze de training gedaan hebben, krijgen we vaak de vraag “Merk je er wat van?”

Echt wel! We merken dat de jongens samen minder heftige ruzies hebben. Er is nog steeds onenigheid (zoals dat volgens mij hoort bij broers), alleen lossen ze het beter op. Niet steeds dezelfde die wint en de ander die verliest.

De jongste geeft minder snel toe en komt beter op voor wat hij wilt. De manier waarop hij dit nu laat weten voorkomt dat het niet escaleert en hij niet meer steeds verliest.
Hij voelde zich voor de training op school vaak gepest. Na de training heeft hij hier veel minder last van. Er gebeurt het zelfde alleen wordt hij er nu niet meer verdrietig van. Hij kan het laten voor wat het is.

De oudste kan beter met een teleurstelling omgaan. Hij wordt wel verdrietig maar niet altijd meer heel erg boos. Ook is hij zorgzamer geworden voor de mensen om hem heen. Tijdens de trainingen heeft hij momenten van rust kunnen vinden, iets wat voor hem normaal heel moeilijk is.

Ik vroeg voordat ik dit schreef aan de oudste wat hij vond dat ik kon opschrijven, wat hij had geleerd. Hij kon dit niet zeggen, dat was teveel!

Wij zijn heel blij wat Ingrid in de 6 weken heeft bereikt samen met onze jongens. Wat we ook heel fijn hebben gevonden, is het nagesprek waarin we van Ingrid hoorde hoe het gegaan was. We waren onder de indruk van het beeld dat Ingrid in 6 middagen had gekregen van de jongens waarbij ze ons hele goede dingen kon terug geven waar we thuis iets mee kunnen. Ook de mogelijkheid om na de training nog aanvullende afspraken te maken is heel fijn.”

“Ons kind is super enthousiast over de rots/water training.
En wij doen vaak de ontspanningsoefening. Vandaag vroeg hij mij of ik ook die van de gouden bal had, waar je steeds blijer van wordt.
Die wilde hij ook zo graag nog een keer doen.
Heb je die eventueel voor mij? Hartelijke groet en bedankt voor het plezier wat je hem bezorgd! Hij is erg relaxed. Vandaag gebruikte hij het zelfs tijdens het stoeien met zijn zus:’Dan moet ik gewoon even water zijn’ Heel mooi om te horen!”

“Heel erg bedankt voor de lessen. Ik heb er veel van geleerd en meer zelfvertrouwen gekregen. Het heeft veel geholpen!”

“Ons kind heeft met veel plezier de cursus “Rots en Water” gevolgd bij Ingrid Schouten. Als ouders zagen we hem groeien en met een big smile ‘ik kan de wereld aan’. Zo wil je je kind graag zien, het heeft ons heel goed gedaan.”

“Na de training kon onze zoon zich veel beter verplaatsen in een ander, is hij rustiger en vertoont geen clownsgedrag meer, noch thuis noch op school, en hij vond het ook nog een super leuk!”

“Onze dochter was altijd wat stiller en teruggetrokken, ze is nu een spontane en open meid, we genieten ervan.”

“N.a.v. een Ouder/kind Rots en Water training: Mijn kind heeft het als heel prettig ervaren, en thuis voorgedaan. Ook ikzelf ben happy met de cursus. Sommige dingen zijn echt ‘eye-openers’ voor mij en ik word me weer meer bewust van mijn eigen kracht. Heel goed dus!”

“reactie van 2 deelneemsters aan de vrouwen training:’het voelt als een mini vakantie zo hier bezig te zijn!’ en ‘vandaag heb ik het al kunnen toepassen op een moeilijk moment op mn werk, en het hielp echt!’”